Vedligeholdelse

Vi har samlet de bedste tips til vedligeholdelse af din bolig her. Vedligeholdelsesopgaver bør planlægges, da poster som tag, vinduer og facader kan være dyrt. Vi samarbejder med en række håndværkere, der kan sikre at dit hus bliver vedligeholdt. Udfyld formularen og få et uforpligtende tilbud, så du kan vedligeholde dit hus. Så er du garanteret en håndværker der er kvalitetstjekket!

Vedligeholdelse af hus

Når du har hus er det uundgåeligt at slippe for vedligeholdelse.
Huset er hele tiden udsat for forskelligt vejr, hvilket slider på konstruktioner, materialer og andre yderflader. Som husejer handler det om at prioritere hvilke opgaver der er vigtigst, da nogle er vigtigere end andre. Selvom det kan virke dyrt, kan det ende med at blive dyrere hvis du lader være, da det i sidste ende kan resultere i en reel skade. Tag og facader vil f.eks. have en højere prioritering end f.eks. et nyt køkken, da dette holder regn osv. ude af huset. Ender du med at have et utæt tag, kan det resultere i svamp og råd, hvilket er en større fare for husets generelle stand. Du bør derfor planlægge større vedligeholdelsesopgaver som vinduer, tag og facader, da dette kan være en dyr post. 

Hos bolig-365 samarbejder vi med en nøje udvalgte række håndværkere, der kan hjælpe dig med at vedligeholde og renovere dit hus. Alle vores samarbejdspartnere er medlem af byg garanti, hvilket sikrer at du som kunde kan føle dig 100% tryg.

Få et tilbud på 24 timer

Vores samarbejdspartnere vender typisk tilbage på din henvendelse inden for 24 timer. Udfyld formularen og bliv kontaktet!


  Vedligeholdelse af gulve

  Alt efter hvilket gulv du vælger, kræver de forskellige grader af vedligeholdelse. Det helt vedligeholdelsesfrie gulv findes ikke, men mange gulve kræver kun at blive vasket og rengjort engang imellem. Har du et olieret trægulv, vil det f.eks. kræve mere vedligeholdelse, da det skal have plejeolie, og i visse tilfælde afslibes afhængig af hvor slidt det er. Vælger du i stedet f.eks. et PU gulv vil det ikke kræve meget vedligeholdelse. Fordelen ved dette er, at det er slidstærkt, komfortabelt og rengøringsvenligt. Samtidig fås det også i mange forskellige farver. Læs dette indlæg om PU gulve, og bliv klogere på hvilke fordele det har for dig.

  Vedligeholdelse af lejebolig - gælder der andre regler?

  Når man bor til leje, er der bestemte regler for, hvem der skal vedligeholde boligen både indendørs og udendørs. Indendørs vedligeholdelse indebærer bl.a. maling af lofter og vægge samt lakering af trægulve. Alle andre former for vedligeholdelse såsom vinduer, døre og altaner er udvendig vedligeholdelse. 

  Det er som udgangspunkt udlejer der har ansvaret for både indvendig og udvendig vedligeholdelse, men indvendig vedligeholdelse er ofte fraveget i lejekontrakten, således at det er lejer der har pligten til det.

  Vedligeholdelse af træhus

  vedligeholdelse af træhus

  Har du et træhus, vil det ofte kræve mere udvendig vedligeholdelse end f.eks. et murstenshus. Dette er for at forebygge, at træets udseende og egenskaber ikke forringes over tid. Træet bliver i høj grad påvirket af solens stråler og regn. Hvis træfacaden ikke bliver vedligeholdt, kan der bl.a. danne sig fugt, hvilket kan resultere i råd og svamp. Nogle træsorter kræver mindre vedligeholdelse, da de har et stort indhold af naturlig olie. Men uanset hvilken træsort der er tale om, så anbefaler vi klart at det løbende vedligeholdes.

  For at forlænge facaden på dit træhus, kan du forebygge eventuelle skader med overfladebehandling, træolier og maling. Overfladebehandling beskytter træet kemisk mod regn og solens stråler, og forebygger derfor nedbrydelse. Du bør som udgangspunkt overfladebehandle træet hvert andet år, afhængig af træsorten. 

  En træolie beskytter ikke så meget mod vejret, men gør det mere afvisende over for skidt, snavs og fugt. Maling beskytter mod solens stråler, og sætter samtidig et præg på huset. Det er derfor vigtigt, at du vælger en maling, som giver det udtryk du ønsker. Du bør vedligeholde dine malede overflader hvert 5-7 år, for at træets udseende holder længst tid muligt.

  Hvad er vedligeholdelse og hvad er forbedringer?

  Det kan ofte være svært, at skelne mellem hvad der er vedligeholdelse, og hvad der er forbedring. Ved vedligeholdelsesarbejde på din ejendom kan du få et fradrag, men ved en forbedring er det ikke fradragsberettiget. Som udgangspunkt er det vedligeholdelse, hvis det ikke er noget der øger værdien på din bolig. Dette kunne f.eks. være udskift af vinduer, hvis du har boet der i mange år. 

  En forbedring af boligen kunne derimod være hvis du lige er flyttet ind, og udskifter et gammelt køkken eller får ny garage. Sådanne forbedringer vil ikke være fradragsberettiget. Skal du bygge ny garage, så kan du læse vores indlæg med massere af gode tips og information til dig.

  vedligeholdelse af hus

  Føl dig 100% tryg hos vores samarbejdspartnere

  Vælger du en af vores samarbejdspartnere kan du føle dig 100% tryg. Alle håndværkere vi samarbejder med, har mange års erfaring med renovering og vedligeholdelse, og benytter altid den nyeste viden inden for området. Du kan derfor være sikker på at du får en kvalitet og service der er i top, men hvor prisen stadig bliver på et niveau, der er til at betale. Skulle der alligevel imod forventning opstå fejl eller mangler, er alle vores samarbejdspartnere medlem af byg garanti. Dette betyder, at du som kunde sikrer dig imod fejl og mangler på op til 150.000, i op til 3 år efter opgaven er udført. Du kan derfor være i trygge hænder, når du vælger en af vores samarbejdspartnere.

  Medlem af byg garanti

  Alle vores håndværkere er medlem af byg garanti ordningen, hvilket er en ekstra sikkerhed for dig som kunde.

  Mange års erfaring

  Alle vores samarbejdspartnere har mange års erfaring i branchen, og benytter altid den nyeste viden.

  Bliver kvalitetstjekket

  Vi fører løbende kvalitetstjek på vores håndværkere, så de lever op til de krav vi sætter.

  Udfyld formularen og få et gratis tilbud på kun 24 timer

  Udfylder du formularen i dag, vil en af vores samarbejdspartnere kontakte dig med et 100% uforpligtende tilbud. 9 ud af 10 kunder får tilbuddet inden for 24 timer, men er der tale om en større eller vanskeligere opgave kan der gå længere tid. Dette skyldes bl.a. at prisen du får i tilbuddet gerne burde afspejle den pris du ender med at betale. Det er hurtigt, nemt og gratis!


   Læs også vores andre blogindlæg

   Skal du have lagt nyt gulv, så kan et polyurethan gulv (PU) være værd at overveje. Læs om fordelene i dette indlæg.
   Vi har samlet en masse information til dig der overvejer at bygge ny garage. Bliv klogere på hvad du skal være opmærksom på.
   Forenkel din hverdag med et smart home. Hør om alle fordelene ved at få integreret et smart home i dit hjem.

   Indhent et tilbud