Smart home

Smart home teknologi gør det muligt at styre dit hjem, hvilket er en fantastisk måde til at forenkle din hverdag på. Du kan f.eks. styre din belysning, døre, radiatorer og meget mere. Et smart home system kan også hjælpe med at sænke elregningen, da du ofte kan spare strøm med bl.a. smart belysning. Vores samarbejdspartnere er eksperter i smart home løsninger, og hjælper dig gerne med at få integreret et smart home system i dit hjem. Udfyld formularen og få et gratis og uforpligtende tilbud på dit smart home.

Hvorfor have smart belysning?

Med smart belysning kan du intelligent styre din belysning i dit hjem.
Samtidig kan du få pærer der kan lyse i mange forskellige farver, og dermed skabe en hyggelig atmosfære i rummet. Alt dette med et enkelt tryk på en skærm eller via stemmen. Lige meget hvor du er i verden, kan belysningen styres via en app, så længe de er koblet til dit Wi-Fi. Ønsker du f.eks. et afslappet lys om aftenen, kan du justere farvetemperaturen i de mange forskellige nuancer der er. Skal du i stedet have klaret noget arbejde, kan du justere det til noget kraftigere lys.

Ser man på hvilke produkter der findes på markedet, er Philips Hue det mest kendte mærke. Her findes der et stort udvalg af pærer, loftslamper, udendørsbelysning mm. Der findes dog også producenter som LIFX og Wiz, som også har et stort udvalg af smart belysning. Alle produkterne kan stemmestyres eller styres via en app, og kan kobles til dit Wi-Fi, så du kan styre det hvor end du befinder dig. I appen kan du bl.a. oprette grupperinger til de forskellige rum, så du kan skabe en særskilt atmosfære i hvert enkelt rum. Du kan også sætte tidspunkter for hvornår lyset skal tænde og slukke, så du f.eks. ikke selv skal gå og slukke alle pærerne om aftenen.

Få et tilbud på 24 timer

Vores samarbejdspartnere vender typisk tilbage på din henvendelse inden for 24 timer. Udfyld formularen og bliv kontaktet!


  Hvad er levetiden på en smart pære?

  Som hovedregel holder Smart LED-pærer typisk et sted mellem 15.000-25.000 timer. Det afhænger i høj grad af producenten, og her kan det i mange tilfælge ikke betale sig, at vælge en af discount modellerne. Du skal regne med at smart LED-pæren har en levetid på mellem 5 og 12 år. Det afhænger af, hvor mange timer om dagen den er tændt.

  Du undrer dig sikkert over, om smarte pærer bruger strøm, imens de er slukket. Hvis du vælger at slukke for lysafbryderen, bruger de ikke strøm, men du afbryder til gengæld også forbindelsen til Smart Home Controlleren eller Smart Hubben. Dette betyder, at du f.eks. ikke kan fjernkontrollere dem, før du igen tænder for lysafbryderen. 

  Mængden af strøm som Smart LED-pærer anvender mens de er slukket, er meget minimal, og kan knap nok registreres. Det er forskelligt fra producent til producent, og kan ofte læses i manualen. Hvis du vælger at slukke for afbryderen, skal du også være opmærksom på, at en stor del af funktionaliteten ved smart belysning går tabt. Derfor er det op til dig selv, om du vælger at slukke helt for afbryderen.

  led glødepære
  smart home kamera

  Føl dig tryg i hjemmet med en smart home alarm

  Med en smart home alarm skal du ikke længere tænke på om der kommer indbrudstyve i dit hjem, uden at du ved det. En smart home alarm overvåger dit hjem, og alarmerer dig i tilfælde af indbrud. Sker der noget i dit hjem, så får du direkte besked på mobilen. 

  Der findes mange forskellige typer af alarmer herunder bl.a. bevægelsessensorer, overvågningskameraer, dør- og vinduessensorer, røgalarmer mm. En bevægelsessensor kan både bruges til at registrere uventet bevægelse, men kan også kobles sammen med din smart belysning, så det tænder ved bevægelse. Med et overvågningskamera kan du hele tiden holde øje med hvad der sker hjemme hos dig. Hvis du frygter indbrud, kan et kamera virke som en stor sikkerhed.

  Vælg en ovn med Wi-Fi

  Skal du have ny ovn, er det værd at overveje at vælge en smart ovn med Wi-Fi. Med en intelligent ovn kan du styre den, selvom du ikke er ved den. Sidder du f.eks. i sofaen, kan du justere temperaturen, eller se om kagen er færdig på en video i realtid gennem en app. 

  Flere ovne kommer også med skræddersyede opskrifter og programmer, som du blot skal sende til din ovn, og så justerer den selv temperaturen og tiden.

  Har du børn, vil en smart ovn også være ideel. Via appen kan du låse ovndøren, så du ikke skal bekymre dig om at børnene brænder sig. Nogle smart ovne har også intelligente alarmer, der giver dig besked på mobilen, hvis ovnen er tændt og der ikke er nogle hjemme. Dette kan bl.a. være med til at forhindre en eventuel brand, da de fleste brande starter i køkkenet.

  smart ovn

  Få en dørklokke med kamera

  En dørklokke med kamera kan give dig besked på mobilen når nogen ringer på, og kan også vise billede og lyd i realtid. Dette er især praktisk i hverdagen, hvis du f.eks. ikke er hjemme, og nogen ringer på. Så kan du se hvem det er, og samtidig sige noget til dem gennem højtaleren. Kommer postbuddet f.eks. med en pakke mens du ikke er hjemme, kan du direkte sige til dem, at de skal stille pakken ved døren.

  Der findes flere forskellige modeller af smarte dørklokker, herunder kablet og trådløse versioner. Den kablede dørklokke får strøm fra el-nettet i dit hus, og er ofte tilkoblet en indendørs lydenhed. Hvis der allerede er kabelføring på plads fra en tidligere dørklokke, kan dette være en praktisk løsning. 

  Ønsker du en lidt smartere løsning, så vil en trådløs model være det rigtige valg. Her har du større frihed i forhold til placeringen af dørklokken, og det genopladelige batteri, skal blot oplades et par gange om året. Antallet af gange det skal genoplades, afhænger i høj grad af temperaturen. Derudover skal lydenheden ofte kobles til et stik udendørs, hvilket er super nemt.

  Abonnement til din smarte dørklokke

  Det er forskelligt om din dørklokke kræver et abonnement. Dørklokken med kamera viser billeder i realtid, men ønsker du at gemme disse optagelser i længere tid, kræver mange modeller et månedligt gebyr. Det skal dog bemærkes, at det ikke er et krav, så funktionaliteten på dørklokken stadig bibeholdes.

  Du modtager derfor stadig meddelelser, når nogen ringer på. Du får også adgang til billederne i realtid samt lyden, og kan stadig tale til gæsterne gennem højtaleren. Det er kun, hvis du ønsker at gennemgå og gemme optagelserne i længere tid, at det kræver et opgraderet abonnement. Prisen på dette abonnement er forskelligt fra model til model.

  smart home alarm
  smart home controller

  Styr alle dine enheder med en smart home controller

  En smart home controller er ideel når du får flere smarte enheder, da den kan styre alle enhederne, hvis de er koblet op på dit Wi-Fi. Dette er alt fra belysningen til højtalere, termostater, dørklokker osv.

  Med en smart home controller kan du stemmestyre alle dine enheder, hvilket er utrolig nemt og praktisk i hverdagen. De mest populære smart home controllers er Amazons Alexa eller en Google Home enhed. Enhederne kan også styres via en app, hvilket giver dig endnu flere muligheder i hverdagen.

  Er dit smart home sikkert?

  Et smart home er fantastisk i hverdagen, men der vil altid være risici forbundet med det. Et velfungerende smart home bruger en WiFi-forbindelse, og kan derfor teknisk set godt blive hacket. Dette inkluderer alt lige fra din smart lås, dørklokke, alarm og alt andet der er koblet til dit WiFi. 

  Langt de fleste enheder bliver regelmæssigt sikkerhedsopdateret, og det er derfor ikke noget, du skal gå og bekymre dig om i hverdagen. Det er bare vigtigt, at du er indforstået med risiciene, da der altid vil være en risiko for, at enhederne bliver hacket.

  elektriker arbejde

  Spar penge på elregningen med et smart home

  Elpriserne er de seneste måneder steget voldsomt, men med et smart home kan du reducere elregningen. Et godt tip til at sænke elregningen og varmeregningen er ved at sænke temperaturen i de timer hvor du ikke er hjemme. Dette kan gøres med smart home produkter som et smart termostat eller en smart radiator. For at sikre en behagelig temperatur i hjemmet, kan du opsætte en tidsplan for hver ugedag, til når du f.eks. kommer hjem fra arbejde. Ved at smart styre varmen i dit hjem, kan du forvente en besparelse på 15-40% alt efter hvor gammel din bolig er.

  Smart belysning kan også reducere strømforbruget, da du kan sætte tidspunkter for hvornår det skal tænde og slukke. Derudover kan du også altid slukke det via din smartphone, hvis du skulle glemme at slukke det. De mest strømbesparende produkter kan også sænke strømforbruget. Det er især værd at kigge på når du skal have ny ovn, vaskemaskine, komfur eller andre hvidevarer, da disse står for en stor del af strømforbruget i dit hjem. Hvidevarer er også noget der de senere år er blevet smartere, hvor de kan styres med stemmen eller via en app. Vores pålidelige samarbejdspartnere hjælper og rådgiver dig gerne med dit smart home. Udfyld formularen, og få et gratis og uforpligtende tilbud!

  Føl dig 100% tryg hos vores samarbejdspartnere

  Vælger du en af vores samarbejdspartnere kan du føle dig 100% tryg. Alle håndværkere vi samarbejder med, har mange års erfaring med smart home løsninger, og benytter altid den nyeste viden og teknologi. Du kan derfor være sikker på at du får en kvalitet og service der er i top, men hvor prisen stadig bliver på et niveau, der er til at betale. Skulle der alligevel imod forventning opstå fejl eller mangler, er alle vores samarbejdspartnere medlem af byg garanti. Dette betyder, at du som kunde sikrer dig imod fejl og mangler på op til 150.000, i op til 3 år efter opgaven er udført på synlige skader, og 10 år ved ikke synlige skader. Du kan derfor være i trygge hænder, når du vælger en af vores pålidelige samarbejdspartnere.

  Medlem af byg garanti

  Alle vores håndværkere er medlem af byg garanti ordningen, hvilket er en ekstra sikkerhed for dig som kunde.

  Mange års erfaring

  Alle vores samarbejdspartnere har mange års erfaring i branchen, og benytter altid den nyeste viden.

  Bliver kvalitetstjekket

  Vi fører løbende kvalitetstjek på vores håndværkere, så de lever op til de krav vi sætter.

  Udfyld formularen og få et gratis tilbud på kun 24 timer

  Udfylder du formularen i dag, vil en af vores samarbejdspartnere kontakte dig med et 100% uforpligtende tilbud. 9 ud af 10 kunder får tilbuddet inden for 24 timer, men er der tale om en større eller vanskeligere opgave kan der gå længere tid. Dette skyldes bl.a. at prisen du får i tilbuddet gerne burde afspejle den pris du ender med at betale. Det er hurtigt, nemt og gratis!


   Læs også vores andre blogindlæg

   Når du har hus er det uundgåeligt at slippe for vedligeholdelse. Vi har samlet de vigtigste tips til vedligeholdelse af dit hjem.

   Vi har samlet en masse information til dig der overvejer at bygge ny garage. Bliv klogere på hvad du skal være opmærksom på.
   Skal du have lagt nyt gulv, så kan et polyurethan gulv (PU) være værd at overveje. Læs om fordelene i dette indlæg.

   Indhent et tilbud