Fugtskader i hjemmet

Fugtskader og fugtsikring er et stort problem, som mange boligejere konfronteres med. Fugt kan trænge ind i bygningerne via utætheder i vinduer, døre eller tag, men det kan også trænge ind gennem ydervæggene på grund af høj luftfugtighed eller regnvand. Dette kan føre til skader på murværk og inventar, samt toksiner som svampesporer, der forurener luften. Det kan have konsekvenser for din sundhed. Den bedste måde at undgå disse problemer er ved at forebygge dem fra starten.

Få et tilbud på 24 timer

Vores samarbejdspartnere vender typisk tilbage på din henvendelse inden for 24 timer. Udfyld formularen og bliv kontaktet!


  fugt

  Hvad kan man gøre for at forhindre fugtskader?

  Det første skridt mod en god fugtsikring er at sikre, at alle huller omkring huset (vinduer, døre etc.) er tætlukket ordentligt for at forhindre indtrængning af regnvand/luftfugtighed. Desuden bør du udforske muligheden for installation af drænlag på de områder af huset der ikke har en naturlig aflastningsmulighed – det vil hjælpe med hurtigere og mere effektiv bortskaffelse af overskydende fugtmasser under stigninger i luftfugten eller periodisk regnvejr.

  Endelig bør du undersøge muligheden for professionelle reparationer af eventuelle allerede-eksisterende revner/utætheder; selv små åbninger vil tillade at fugt kan komme ind i din bolig, og bør derfor tætnes hurtigst muligt. Hvis du ikke får behandlet fugtskaden ordentligt, vil den ofte vende tilbage, derfor er det vigtigt at arbejdet bliver fuldført ordenligt. For yderligere beskyttelse anbefales det desuden oftest at installere funktionelle ventilationstiltag – typisk mekaniske systemer som leverer frisk udendørs luft ind i huset og derved reducerer den høje luftfugtighed i boligen.

  5. nemme råd du kan benytte dig af hver dag for at undgå en fugtskade

  1. Luft ud – Det anbefales at lufte ud hver dag, selv om vinteren. Du skal dog være opmærksom på ikke at lufte for meget ud om vinteren, da din bolig kan blive nedkølet.
  2. Brug emhætten når du laver mad. Hvis ikke du har en emhætte, så sørg for at lufte ud i mens du laver maden.
  3. Husk at tør vægge og gulv af når du har været i bad. Hvis du ikke har ventilation i dit bad, så luft ud når du er færdig, så fugten forsvinder.
  4. Tør dit tøj i en tørretumbler. Hvis du ikke har en tørretumbler, så hæng så vidt muligt dit tøj op udenfor, eller i et rum hvor du har mulighed for at lufte ud i mens det tørre.
  5. Temperaturen i dit hjem er afgørende for om du får fugtskader. Det bedste er at temperaturen er jævn i hele huset. Så hvis du skruer op for varmen så sørg for at skrue op på en jævn varme i alle rum. Du må aldrig kun skrue helt op for en radiator, og så tro at den kan varme hele huset op alene.
  bekæmp fugtskade

  Føl dig 100% tryg hos vores samarbejdspartnere

  Vælger du en af vores samarbejdspartnere kan du føle dig 100% tryg. Alle håndværkere vi samarbejder med, har mange års erfaring med at bygge garager, og benytter altid den nyeste viden inden for faget. Du kan derfor være sikker på at du får en kvalitet og service der er i top, men hvor prisen stadig bliver på et niveau, der er til at betale. Skulle der alligevel imod forventning opstå fejl eller mangler, er alle vores samarbejdspartnere medlem af byg garanti. Dette betyder, at du som kunde sikrer dig imod fejl og mangler på op til 150.000, i op til 3 år efter opgaven er udført. Du kan derfor være i trygge hænder, når du vælger en af vores pålidelige samarbejdspartnere.

  Medlem af byg garanti

  Alle vores håndværkere er medlem af byg garanti ordningen, hvilket er en ekstra sikkerhed for dig som kunde.

  Mange års erfaring

  Alle vores samarbejdspartnere har mange års erfaring i branchen, og benytter altid den nyeste viden.

  Bliver kvalitetstjekket

  Vi fører løbende kvalitetstjek på vores håndværkere, så de lever op til de krav vi sætter.

  Udfyld formularen og få et gratis tilbud på kun 24 timer

  Udfylder du formularen i dag, vil en af vores samarbejdspartnere kontakte dig med et 100% uforpligtende tilbud. 9 ud af 10 kunder får tilbuddet inden for 24 timer, men er der tale om en større eller vanskeligere opgave kan der gå længere tid. Dette skyldes bl.a. at prisen du får i tilbuddet gerne burde afspejle den pris du ender med at betale. Det er hurtigt, nemt og gratis!


   Læs også vores andre blogindlæg

   Når du har hus er det uundgåeligt at slippe for vedligeholdelse. Vi har samlet de vigtigste tips til vedligeholdelse af dit hjem.

   Skal du have lagt nyt gulv, så kan et polyurethan gulv (PU) være værd at overveje. Læs om fordelene i dette indlæg.
   Forenkel din hverdag med et smart home. Hør om alle fordelene ved at få integreret et smart home i dit hjem.

   Indhent et tilbud